DVR infó

Digitális rögzítők (DVR):

A Digitális rögzítők 4, 8 és 16 csatornás típusban állnak vásárlóink rendelkezésére. Minden rendszerünkre jellemző paraméterek: H.264 rögzítő, Magyar nyelvű, grafikus kezelőfelület, Pentaplex (élőkép, rögzítés/visszaj./mentés/hálózati hozzáférés. Max rögzítési képsűrűség: 100/200/200fps (D1/HD1/CIF). Csendes üzem (passzív hűtés, extrém körülmények között tartósan tesztelve), “D” osztályú villámvédelem a videójel be- és kimeneteken 6kV-ig. DVR és PTZ vezérlés USB-s egérrel és távirányítóval. VGA, LAN ESD-vel szerelve (elektrosztatikus kisülés elleni védelem). USB mentési lehetőségek: USB memóriára/USB HDD/USB DVD író. Mozgásérzékelés és kamera kitakarás érzékelése. Prealarm, Watch Dog. Független hálózati hozzáférés: IE böngésző, CMS, Mobil (Symbian, Android, iPhone, Blackberry, Windows Mobil). Helyben történő visszajátszás akár 16 kameráról is egyszerre.  Audió be-/kimenet: 1db / 1db. 3x-an túlméretezett biztonsági tápegység a DVR-hez. Vásároljon DVR 500GB, 1TB vagy 2 TB merevlemezt!

Megjelentek a 960H  (960x576, 0.56MP) felbontású MAZi DVR család első tagjai: MAZi ADVR 0410H1M 4  csatornás, MAZi ADVR 0820H2M 8 csatornás, MAZi ADVR 1640H2M 16 csatornás 960H, Hexaplex (élőkép, rögzítés/visszajátszás/mentés/hálózati hozzáférés) DVR. A DVR 960x576 pixelt rögzít. Az új technológia segítségével a 960H felbontású DVR-ekkel a D1-nél  egyharmaddal (34 %-kal) nagyobb felbontású video képet tudunk rögzíteni.

A jobb képminőség szabad szemmel is jól érzékelhető. Különösen igaz ez, amikor a DVR digitális zoom funkcióját használjuk, hiszen a 4 MB  fájlméretű képekbe kétszer jobban nagyíthatunk, mint a D1 DVR-ek 2 MB  fájljaiba.
D1 vs 960H felbontás:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 960H  felbontás hidat/átmenetet képez az analóg D1 és a HD felbontás között. Sajnos pont a jelenleg is  tartó válság késztette a Végfelhasználókat arra, hogy csak ott  használjanak HD vagy nagyobb felbontású video megfigyelő rendszert, ahol az a megfigyelt terület mérete vagy specializáltsága (apró, nagy értékű tárgyak azonosítása) miatt elkerülhetetlen. Mindenki törekszik azonban  egy racionális ár/érték arányú, minél jobb felbontású rendszer  kiépítésére.

Nézzük meg a részleteket:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát 34%-kal nagyobb  felbontásért mindössze 22%-kal kell többet fizetni. Ez pedig megéri,  különös tekintettel arra, hogy 960H felbontású kamerából most is sokat  adunk el, csak eddig nem figyeltünk arra, hogy ez milyen felbontású is.  Ekkor pedig csupán a 960H felbontású DVR felárát kell megfizetnie a  Végfelhasználónak, az igényes vevő a kamerából eddig is a 960H-t  választotta. Ebben az esetben még nyilvánvalóbb, hogy célszerű megvenni/kiajánlani a nagy felbontású kamerákhoz a 960H felbontású  DVR-t, ami nem fogja „levágni” rögzítéskor 540 TV sorra a 650 TV soros  kamerák képeit, ahogy tettük eddig a D1 DVR-ekkel.